Produksjon

Slik lager vi rakfisk på Røn Gard

UtsalgsstederLes om produksjon

landanlegg

Egen oppdrett

Røn Gard produserer rakfisk av egen produsert ørret frå vårt oppdrettsanlegg i Røn. Ved å ha eget anlegg kan vi kontrollere produskjonen fullt ut fra egglegging til ferdig pakket produkt. Siden 1965 har familiebedriften produsert og gjort rakfisk kjent, til glede for folk i hele landet.

 

Oppskrift

Egen oppskrift

Røn Gard produserer rakfisk etter god gamle oppskrift, men som tilfredsstiller dagens krav til matproduksjon. Dette gjør at du som kunde er trygg på produktet du kjøper, og at vi som produsent er stolte av vårt produkt.

Fisken tilsettes kun salt og vann, ingen startkultur eller andre tilsetningsstoffer. Prosessen heter fermentering, og det som gjør dette så spennende kulinarisk sett er at det er store lokale variasjoner i smak pga forskjellig natur på hver enkel gård.

 

Modning

intern-kontroll

Fisken har tre modningsgrader:

Mild rakfisk

Se etter dette merket på pakken:

mild

 

Lagret rakfisk

Se etter dette merket på pakken:

lagret

 

Vellagret rakfisk

Se etter dette merket på pakken:

vellagret

rakfisk-maaltid-small

Oppbevaring

Oppbevaringstemperatur på fisken bør være 0-4 grader.

Ønsker du en mer moden fisk (gjelder kun spann) anbefalles fisken oppbevart noen dager i opp til 8 grader. Når du tar fisk opp frå spannet ditt, vær nøye med hygiene, bruk engangshansker. Det må til enhver tid være nok lake i spannet, det vil si at fisken skal være dekket med lake.

 

Vakuumpakket fisk skal oppbevares på 0-4 grader, men kan fryses for å stoppe modninga. 

Oppskrift på lake til etterfylling:

50 g. salt

1 l. vann

Kok opp, kjøl ned og hell over så laken dekker fisken.