Røn Gard i media

Røn Gard i Media

Røn Gard har gjennom de siste 50 år vært en viktig aktør i å synligjøre rakfisk som ett førsteklasses produkt og samtidig ikke bare selge den, men også tydeliggjøre dens geografiske tilhørighet og særpreg.

UtsalgsstederLes mer

Rakfiskfestivalen

Gjennom Rakfiskfestivalen som hade sin spede begynnelse i 1993, har rakfisk fra Røn Gard fått stigende årlig eksponering fra en økende interesse hos matelskere og matpresse over det ganske land.

 

Gode plasseringer over mange år har gitt Røn Gard omtale og synlighet i mange markeder, da spesielt på det sentrale østland. Røn Gard fikk fagjuryprisen i 1997, 2008, 2010, 2014, datterselskapet Lofoss Fisk fikk fagjuryprisen i 2009, 2012, 2013 og 2015. Røn Gard og Lofoss Fisk har også mottatt en rekke priser fra folkejuryen.

 

Som et resultat av økt tilstedeværelse har både lokal og nasjonal presse vist oss frem ved forskjellige anledninger.

 

Besøk fra Liv Signe Navarsete

livsigne3

Besøk fra Stasråd Liv Signe Navarsete

Statsråd Liv Signe Navarsete var på Valdresbesøk 31. august 2013, der hun blant annet skulle legge ned grunnstein for Valdres Lokalmedisinske Senter. Senter partiet og ordføreren i Vestre Slidre hadde et ønske om å få vise henne fiskeanlegget til Røn Gard. Ministeren hadde et stramt tidsskjema, og gav utrykk for at hun kunne ønske hun hadde bedre tid i anlegget.

 

Navarsete fikk omvisning i klekkeriet og matfiskanlegget. Hun gav fisken mat og gjorde et tappert forsøk på å fange fisk i hoven. Hun fikk også omvisning i slakteriet, og fikk innføring i salting og nedlegging til sin egen rakfiskspann. Ministeren signerte og daterte lokket, og spannet skulle få stå på modningsrommet til den var klar for levering.

 

Intervju hos God Morgen Norge (TV2)

Intervju på God Morgen Norge

tv2-2

tv2-1

Som vinner av fagjury prisen på Norsk Rakfiskfestival i 2008 ble bedriften invitert til TV2 og frokost-TV. Vi fikk hele 45 minutter med Wenche Andersen, Signe Tynning og Nils Gunnar Lie, der fisken skulle presenteres og vi skulle snakke om tilbereding og servering.

 

Det ble en svært så hyggelig opplevelse, programlederne fikk oss til å føle oss trygge i den settingen vi var i. Og heldigvis for oss «elsket» begge programlederne rakfisk, og var derfor også svært interesserte i hva vi holdt på med i Valdres.

 

Vi var veldig fornøyd med innsatsen i TV- sendingen og forstod fort at dette hadde hatt en enorm markedsverdi for vår bedrift.